Братовчед на премазания от статуя мъж: През деня се чухме, каза ми, че животът е пред него

859980

31-годишен мъж загина, след като беше затиснат от статуя в Морската градина на Бургас. Инцидентът стана в четвъртък, когато загиналият мъж и негов приятел се разхождали и по неясни причини решили да се качат върху статуята.

По данни на полицията първо се е качил приятелят на 31-годишния мъж. Той усетил, че плоскостите се разклащат и успял да скочи.

Колоната обаче паднала и затиснала фатално загиналият.

От прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство за убийство, извършен е оглед, назначени са технически експертизи.

„Не знам какво се е случило. Единственото, което виждам, е липсващи арматури. Убеден съм, че има още няколко статуи, които ако бутна, ще съборя. През деня се чух с братовчед ми, който каза, че целият живот е пред него“, разказа братовчедът на загиналия Мариан Димов.

Още преди няколко години художникът историограф Митко Иванов, тогава председател на Съюза на художниците, подава сигнал до общината, че част от тези статуи са неподдържани и опасни.Той обясни, че скулпторите са поставени в Морската градина през втората половина на 70-те години на XX век. „Докладната не беше подкрепена. Днес сме се събрали по лош повод“, заяви Живко Табаков.

От Община Бургас заявиха за bTV, че когато получат сигнал за повредена статуя, реагират.

„Това е нещастен инцидент, който е от компетенциите на полицията. Призоваваме да не се спекулира с мъката на близките на загиналия“, казват от там.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории