Довърши ги докрай! Дедо Еконтий с нов тежък удар по ,,Промяната“, присмя им се публично

кирил-петков-николай-събев

Нова гавра по „Продължаваме промяната“ от техен бивш министър! Става дума за милионера и куриерски бос от Русе Николай Събев, след чието щедро шестфицрено спонсорство Кирил Петков му повери Министерството на транспорта в правителството си.

Беловласият биснесмен, който се сдоби с прозвището Дедо Еконтий си позволи да изстреля втори снаряд към бившите си любимци от Харвард, макар и не толкова оглушителен този път, предава Пик.Николай Събев се изгаври с бившите си колеги под фейсбук-публикация на близкия до „Промяната“ Асен Григоров. Журналистът написа: „Следва да е ясно, че на Борисов и през ум не му е минавало да прави кабинет с ППДБ. Ако започнем да мислим от тази гледна точка, всичко си идва по местата и изненади няма. Просто малко шоу за пред чужденците и игра с публиката. И фойерверки за финал на първи епизод, разбира се“.

„Като е толкова очевидно, защо се „вързаха“ умниците?“, попита Събев, който спомогна да възкачването им на власт, финансирайки предизборната им кампания с над 300 хиляди лева.

Непосредствено след предсрочните парламентарни избори на 2 април Дедо Еконтий заговори за лобита в „Промяната“ и директно поиска оставките на лидерите от едната групичка и техните приближени.

„Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП“, написа тогава Събев.