Само в 7DniSofia.bg

Майката на самоубилият се 24-г. Едриан от Бургас пропивала парите му и крещяла, че е убиец

1683189396-168311558822408

Почернени близки разказаха тъжната съдба на 24-годишния Едриан Найденов, който сложи край на живота си навръх рождения ден на своя починал баща.

След пореден брутален скандал с майка му Стоянка в апартамента им в бл. 60 в ж. к. „Меден рудник“, той ѝ нанася удари, а жената вика полиция. 50-годишната бургазлийка е откарана в болница, а синът й в състояние на афект скача от осмия етаж и издъхва на място, съобщава Флагман.Бг.В днешния ден обаче един от вуйчовците на Еди разказа потресаващи подробности от годините преди смъртта на младия мъж.

По думите на вуйчото, проблемът не бил в Едриан, не той тормозел майка си, а точно обратното. Жената от години била пияница, дори от работата ѝ я изгонили след 16 години вярна служба заради употребата на алкохол.

Бащата на Еди – Диян Найденов, пък бил фермер – приживе се грижел за стопанство от 250 овце и черешова градина в айтоското село Караново. Внезапно обаче се поболял, при което нямал сили да продължи да извършва тежката работа на село. Продал стопанството и разделил част от парите на двете си деца – на Еди и неговата сестра. Не след дълго починал от скоротечния рак.

„За кое ми е тъжно ли? Едриан не заслужава да се говори за него, че е пребил майка си. Не е вярно. Пияната ми сестра погуби детето си. Той беше толкова привързан към баща си, много трудно прие, че вече го няма, а сестра ми не спря да го обвинява, че е виновен за смъртта му.

Един ден разбрах, че е взела парите, които зет ми остави на Еди, че ги харчи за алкохол, напива се и скандалите започват. А на детето му беше тежко, той обожаваше баща си. Представете си, че собствената му майка всеки път пияна крещеше в лицето му „Ти го уби”.

Вчера зет ми имаше рожден ден и предполагам докъде се е стигнало. Тя се е напила, казала му е нещо и той афектиран я е набил. Никой не може да ни каже истината, сестра ми дори не осъзнава случилото се, защото не е спирала да пие.

Три пъти я търся днес да ѝ кажа, че организирах погребението на детето за утре, но тя не вдига. Дори не знае, че утре изпращаме сина ѝ”, плачеше по телефона почерненият вуйчо.

По думите на вуйчото и вуйната на Едриан, той работел до последно в автомивка, бил добро и възпитано момче, но страдал много заради порока на майка си и тормоза. За да може да живее с нея под един покрив, започнал да взема успокоителни и да се мъчи да я игнорира. Нещата обаче миналата нощ очевидно ескалирали.

Съседи на семейството също казаха, че скандалите между майка и син били ежедневие. Съвсем скоро тя го изгонила при поредното спречкване, а Едриан висял отвън на климатика.