Футболни съдии спасиха живота на млад мъж, припаднал зад волана в движение на АМ „Тракия“

ката8

Разказваме ви за четирима бургаски футболни съдии, които спасиха живота на шофьор, получил епилептичен припадък в движение на АМ „Тракия“. Действието се развива в събота, малко след 19 часа, когато реферите се прибират от дерби от Трета лига в Стара Загора между ФК „Верея“ и „Левски“-Карлово.

По магистралата, малко преди Нова Загора, в посока Бургас, забелязват лек автомобил Волво, с шуменска регистрация, който се е блъснал в разделителната мантинела в ляво. Мъжете спрели, въпреки трафика по аутобана, за да видят какво се случва.

Оказва се, че водачът на шуменската кола е получил пристъп и е загубил контрол над возилото. Това пък довело до лек удар с мантинелата.„Отидохме до колата и се опитахме да отворим. Шофьорът беше сякаш парализиран, не знаехме какво му е. Започнахме да клатим Волвото и тъкмо щяхме да разбиваме предното стъкло, той започна да се свестява. Помогнахме му да излезе и да вземе въздух. Обясни, че има неврологично заболяване, понякога получава краткотрайни пристъпи и губи съзнание. През това време минаха десетки коли, но никой не спря. Волвото беше в изпреварващата лента и кой знае какво можеше да стане, ако не бяхме реагирали. Звъннахме на тел. 112 и на място пристигна полицейски екип. Цяло чудо е, че не се е стигнало до сериозна катастрофа“, разказа пред репортер на Флагман.бг делегатът на бургаските съдии Стоян Вътев, който в този момент е бил с колегите си Светослав Лазаров, Ганчо Джевелеков и Димо Стоянов.

Тази кратка, но показателна история, за пореден път доказва, че малцина сред нас не подминават чуждата неволя. Десетки коли са преминали покрай безпомощния водач до идването на бургазлиите, а след като те са спрели, никой друг не е реагирал. Утре на мястото на младия човек с Волвото обаче, недай, Боже, да бъдете Вие.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории