Стана ясно ГЕРБ ще подкрепят ли кабинет на ПП-ДБ, депутат разкри истината

1681996749-payimage-579909

ГЕРБ – СДС ще направи всичко възможно да има правителство, независимо от различията по някои въпроси с втората политическа сила след последните избори – „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това коментира по БНР народният представител Бранимир Балачев.

По думите му това не е ръка за милостиня, а дружеска ръка с ясната идея, че ако се стигне до такъв временен проект за управление на държавата, то това ще стане с ясни и точни приоритети. Целта е да се отговори на изискванията и очакванията на българския народ да се сложи край на кризата и да има кабинет, подчерта Балачев.

Той определи поведението на ПП-ДБ като неадекватно заради отказа да се говори по приоритети и да се направи управленска коалиция, която макар и с кратко съществуване да се нагърби със задачата да реши най-наложителните проблеми. Бранимир Балачев беше категоричен, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет с мандат на Продължаваме промяната – Демократична България и ще търсят друга подкрепа за съставяне на кабинет. Той допълни, че биха пренебрегнали партийния интерес и биха понесли имиджови щети, в името на създаване на редовно правителство.

Според него президентът Румен Радев е форсирал много от процесите, включително свикването на Народното събрание и консултациите с партиите целенасочено и е категоричен, че приоритет трябва да е съставяне на кабинет, а не приемане не Бюджет. Няма как да приемаме Бюджет, който тези, които го приемат няма да го изпълняват, посочи Балачев.

Балачев коментира и темата за презастрояването на Варна.

Варненският ОУП наистина е бил финализиран през 2012-та година, но параметрите, заложени в него са от години преди това, изтъкна той. Балачев допълни, че по отношение презастрояването на кв. „Бриз“ и околностите, общинските съветници на ГЕРБ са били винаги против, но по параметрите заложени в ОУП-а на Варна, няма правна възможност да бъдат отказани разрешенията за строеж. В противен случай Община Варна щеше да получи съдебни искове, които щеше и да загуби, категоричен е Балачев.

Адвокат Балачев каза още, че най-облагодетелствани от презастрояването са били политическите субекти около партия „Да, България“, тъй като, по думите му може да цитира много строителни обекти, които са на техни близки.