Помните ли мъжа, който намери и върна 140 000 лв. на пенсионери? Възрастното семейство го обяви за…

владимир

Обрат в живота на мъжа, който върна 140 000 лева. Възрастното семейство, което събирало парите за апартамент на наследниците си, го обяви за свой пети внук. Името на Владимир Симеонов е написано на портфейла с парите, наравно с това на четиримата внуци на семейството. Това разказа Владимир в ефира на бТВ.

Направих нещо нормално в един ненормален свят, каза младият мъж, който преди година намери и върна огромната сума пари.Владимир случайно вижда несесер, в който има пачки евро на стойност над 140 хил. лева. Симеонов издирва и предава парите на собствениците им, като междувременно ги опазва от няколко измамници, които се опитват да се представят за тях.

Той разказа, че ситуацията е променила семейния му живот. След случката, дъщеря му толкова се впечатлила, че започнала своя кампания за помощ на възрастните хора. “Затвори се в стаята си, нарисува картички, отвори си касичката и сложи паричките си в картичките. След това отидохме и ги раздадохме на възрастни хора”, разказа Симеонов.

Владимир разказа как е открил собствениците на парите и как трогателно те са му се отблагодарили. На несесера с парите били изписани четири имена. Те са на внуците на възрастните собственици на сумата, които даже не са в България, а в Америка. От самото начало Симеонов искал всеки, който се представя за притежател на парите, да каже имената. Така той стигнал до притеснените хора, които мислели, че са изгубили спестеното за цял живот.

“Хората коментират “аз не бих ги върнал”, “щях да си купя това и това”… Една година по-късно аз си казвам – не, не бих задържал парите”, коментира Владимир Симеонов. Той подчерта, че каквото и да си купи човек с намерени пари, то ще си изгуби стойността, но ще остане неудобството, че не са били негови, а истинските им собственици са страдали.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории