Баба Янка, дарила органите на внука си, е събрала пари за надгробната му плоча

Image_14295882_40_0

Нямам вяра в онзи бог отпреди 2000 години. Вярвам, че има нещо като компютър, който събира благочестивите души, каза баба Янка

„Събрах парите за плочата. Излезе някъде около 3200 лева. 2700 лв. събрах от „Стани богат“, а останалите пари дадоха приятелите на Тошко.“ Това заяви Янка Морчева в предаването „120 минути“ по bTV.

През декември 77-годишната жена трогна цяла България от стола на популярната тв игра “Стани богат” с каузата си – да спечели пари за надгробен паметник на своя 21-годишен внук.

През март 2022 г. младежът изпада в мозъчна смърт във Великотърновската болница след тежка черепно-мозъчна травма. Близките му дариха органите и успяха да дадат шанс за нов живот на трима души.

„Щастлива баба и майка съм, че така съм успяла да възпитам децата си. Грях е да заровиш органи в земята да гният, вместо да ги дариш на някого и да спасят нечий живот“, каза Янка Морчева.

Според нея най-големият грях е да отнемеш човешки живот.

„Нямам вяра в онзи бог отпреди 2000 години. Вярвам, че има нещо като компютър, който събира благочестивите души. А тези, които не заслужават, те отиват в чистилището. Когато се пречистят и са годни, отиват в този компютър и той ги праща отново на земята“, смята тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории