Оставят стотинки хора без пари да си купят кафе на крайпътен автомат край Мадан

Image_14295783_40_0

Автомат за кафе, вода и дребни сладки на пътя между Смолян и Мадан никога не остава без монети, с които хората без пари да се почерпят. Машините са монтирани до автобусна спирка в село Равнища. Монетите се поставят на самата машина.

„Идеята е този, който няма пари или дребни, да се почерпи. Монетите може да послужат и в случай, че някой от автоматите не е върнал коректно ресто“, обяснява собственикът им Енес Уйчев. Досега той няма оплаквания от посегателства върху имуществото му въпреки, че е на оживен път. Хората се впечатляват с публикации в социалните мрежи от оставените без надзор пари.“В Плевен ще сложат и бележка „Другия път повече“, гласи коментар под публикувана снимка. Друг пък казва: „Дано да има повече съзнателни и съвестни хора“.

Трети казва, че ако и политиците ни си вземат пример от тези хора, държавата ни ще бъде Швейцария на Балканите. Друг споделя, че „на магистралата сложиха химически тоалетни. Откраднаха ги, но няма информация дали пълни са ги откраднали“.

Енес Уйчев е на 20 години и поставил автоматите, когато навършил пълнолетие. „Понякога монети оставят самите минувачи, аз самия се стремя да винаги да има стотинки. Искам да помагам макар и с малко на хората“, добавя Енес.

Той е останал без майка, когато е бил на 9 години, преди 2 години починал и баща му. Енес работи като шофьор на камион в частна фирма в Мадан.

Автоматите са поставени до автобусната спирка за село Равнища на основния път  Смолян- Мадан.
Снимки: Фейсбук/ Валентин Димитров


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории