Така се прави! Григор Димитров гази на старта в Барселона

16818934381

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите АТР 500 в Барселона. В мач от втория кръг Гришо победи еквадореца Емилио Гомес с 6:3, 6:1 Това беше първи мач между двата съперника и тя продължи общо 64 минути.

Следващият съперник на хасковлията на турнира в каталунската столица ще бъде победителят от срещата между Алекс де Минор (Австралия) и Александър Шевченко (Русия).ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с разменени геймове, при които всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си без да допуска възможности за пробив в полза на съперника. Едва в шестия гейм Гришо стигна до шанс за брейк в сервиса на Гомес, но еквадорецът го спаси и след това взе подаването си, за да изравни за 3:3. Едва в осмия гейм дойде първият пробив в мача и той беше в полза на Димитров, който поведе с 5:3 и след това сервираше за спечелване на първия сет. Хасковлията взе подаването си, като направи ас при последния сервис и така поведе с 1:0 сета в мача.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна отлично за Гришо, който направи пробив в подаването на еквадорския си съперник още в първия гейм. След това българинът не само затвърди брейка, но и направи още един, за да поведе с 3:0. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове и резултатът стана 5:1 в полза на Димитров. Последва нов брейк в полза на Григор, с което той си осигури не само спечелването на втория сет с 6:1, но и победата в мача след два сета.