Жестокост към животно! Заровено живо: Затрупаха куче в изоставена шахта

846888

Поредна жестокост към животно. Мъже спасиха затрупано и изоставено в шахта куче.

Кирил Маринов и негов приятел разхождат кучетата си край пловдивския булевард „Северен“, когато чуват скимтене. На метри от тротоара виждат купчина от клони и пластмасови тръби.

„И тук се чу лай. Разчистихме няколко клона. И тук се показа една главичка на два-три метра надолу… кученце“, каза Кирил Маринов от Пловдив.

„Изглежда, да, като домашно. И тука някой го е заровил. Със сигурност е поставено, защото цялата дупка беше покрита с клони… На практика живо погребано животинче. То тук е прекарало поне две-три седмици. В трагично състояние е кучето. То нямаше никаква сила. Не можеше да лае. Ей-така правеше „оу-оу“, обясни мъжът.„Само кожа и кости. Направо целият гръбнак му се вижда. Не можем да ви кажем кой е човекът. Ако си говорим, че е бил човек, но нямам обяснение за такива хора. Ние не сме от този модел“, обясни Петър Петров.

Кучето е дружелюбно и отговаря на команди.

Дара има туморно образувание около корема. Мъжете, които я откриват, предполагат, че заради този недъг е била затрупана в дупката. Дара има нужда от лекар и нов дом. Природозащитници се надяват да ѝ помогнат. Предстои проверка дали кучето има чип.

„Ако няма законов чип, ние не можем вече да направим нищо. Освен да покажем на обществото какво се е случило, да апелираме да не се повтаря. И да му помогнем оттук-нататъка, да му намерим дом“, каза Елеонора Кабакчиева, Animal Welfare Bulgaria.

Дара ще бъде лекувана и тепърва ще ѝ се търси осиновител.