Христо Иванов не спира да драпа да си дадем ракетите С-200 на Украйна

христо иванов

България да се възползва от американски фонд за превъоръжаване на българската армия, да пратим на Украйна наши комплекси за противовъздушна отбрана (ПВО) – ракети С-200, чийто ресурс и без това изтича след година, и да ги заменим със съвременно въоръжение.

За това призова съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в интервю за предаването “Лице в лице” по Нова тв.

Той уточни, че това са отбранителни оръжия, от които украинците имат нужда, защото гражданските им обекти са подложени на варварски бомбардировки, противно всички правила за водене на война. И напомни, че уставът на ООН задължава страните-членки да помагат на нападната страна – “ако не го правиш, помагаш на агресора”.

Съпредседателят на ДБ призова служебното правителство да даде отговор какви са плановете му за усвояването на този финансов ресурс и да модернизираме армията си, защото можем да изпуснем възможността, ако не реагираме навреме.

По-рано президентът Радев обвини политиците от ДБ, без да ги назовава, че са от “партията на войната” и призова: „Първо вземете властта, после решавайте за отбраната.“