ИЗВЪНРЕДНО! Бойко Борисов с позиция за Русия, която цяла България чакаше: Така работи ГЕРБ!

бойко борисов 1

Използвам случая първо да изкажем съболезования на нашите приятели от Турция и Сирия. Разговарях с турската страна. Имат 4 нужди, за да не се изпращат неща, които не са от първа необходимост.

Имат нужда да се закупят нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на пострадалите.

Всички, които са свързани с ГЕРБ, да го организират. Това заяви извънреден брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“, изтъкна Борисов.

„Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние сме да ги подкрепим. И едновременно с това – ново строителство. Това е позицията на ГЕРБ, така работи ГЕРБ“, подчерта той.

„Техните остри декларации и шумни тупаници на тупани пред президентството не носят нищо. Искам да ги питам: Искат ли и ние да отидем там и аз да вдигна юмрук от другата страна, както те направиха.

2 години нищо, 2 години ДБ и ПП управляваха – нищо! За 2 години къде ни вкарахте, освен в криза“, отсече той.

„Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Ако бяхме направили евроатлантическо правителство, това щяхме да сме го направили. Нямаше да има нито една тема. Ще идат един час там и какво – Радев ще им каже: Защо не направихте правителство, бъзльовци? Когато ние издигахме кандидати срещу Радев, да не стане президент, те отидоха и го подкрепиха“, подчерта лидерът на ГЕРБ.