ГОРЕЩО! Челен сблъсък в съда: Кирил Петков в атака срещу Бойко Борисов

кирил петков

Челен сблъсък в съда днес. Магистратите от Софийски районен съд ще гледа делото срещу Бойко Борисов, заведено от Кирил Петков. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ съди лидерът на ГЕРБ за клевета, а гражданският иск е в частичен размер от 10 000 лв, предава Standartnews.com.

На днешното заседание се очаква да има разпит на трима свидетели, призовани от съда.

Жалбата беше подадена през август заради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа.

Макар в предварителните си изявления Кирил Петков да обяви, че гражданският му иск е за половин милион лева, по-късно в Съдебната зала стана ясно, че искът е частичен – за 10 000 лева, с възможност, ако бъде удовлетворен, да се претендира цялата сума.

Според Менков Менков, адвокат на Борисов, настоящият процес е „продължение на невъзможността Бойко Борисов да бъде политически да бъде репресиран.“

“Това производство е опит да бъде затворена устата на Бойко Борисов като политически опонент, не вярвам българският съд да позволи това”, категоричен е той.

В средата на август Кирил Петков заяви, че завежда жалба за клевета заради думите на лидера на ГЕРБ, че заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. “Този тип лъжи няма да бъдат допускани оттук нататък”, категоричен бе Петков.