Потресаващо! Страшни подробности за трафикантите, които пробваха да прекарат 90 мигранти до София

полиция

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи дежурен състав на районния съд в Чирпан спрямо двама турски граждани, които са били задържани на 24 декември по трасето на АМ „Тракия“ при превоз на 90 мигранти с товарен автомобил Форд, предава Телеграф.

Пред съда 53-годишният Камил Тюлкю и 41-годишният Барис Тюркдагри пробваха защитната версия, че не са знаели за пътните в камиона, който трябвало да закарат от района на Бургас до платен паркинг в София навръх Коледа. Двамата професионални шофьори са от град Чорум и неведнъж са пресичали България, показва справката от АПИ, за последно са влезли у нас през ГКПП „Дунав мост“ на 23 декември, на път за ГКПП „Лесово“ са получили „оферта“ да оставят своя камион и да откарат очакващ ги на АМ „Тракия“ „Форд“, като за целта им били обещани 200 евро. Шофьорите дори не подозирали за наличието на хора в пломбираната каросерия, сред мигрантите имало 14 непълнолетни момчета.

Междувременно късно следобеда на 28 декември, отново по трасето на АМ „Тракия“ са задържани 9 мигранти, които пътували в лек автомобил с водач сръбски гражданин. Чужденците са били разкрити след сигнал за пътно-транспортно произшествие. Образувано е досъдебно производство , водачът е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа, с мигрантите продължават разговорите за установяване на самоличността им.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории