Невероятно, но факт! Левски прави копие на последния си шампионски отбор

станимир стоилов мъри левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов вероятно несъзнателно, но е на път да направи от настоящия състав на Левски копие на отбора отпреди 15 години, който впоследствие донесе последната шампионска титла на „Герена“ в края на сезон 2008/09.

Само преди дни „сините“ представиха нападателя Рикардиньо, с което се оформя офанзивно бразилско трио – Уелтън по лявото крило, Роналдо по дясното и Рикардиньо в средата. Освен това като титулярен ляв бек играе сънародникът им Цунами, предава БЛИЦ СПОРТ.

Абсолютно аналогична формация Мъри успя да събере на „Герена“ през сезон 2007/08. Тогава в Левски вече имаха на разположение Лусио Вагнер като ляв бек, който дори стигна до националния отбор на България.

През есента на 2007 в Левски акостира дясното крило Зе Соарес, а по същото време бяха договорени таранът Жеан Карлос и левият флангови футболист Жоазиньо. Двамата заиграха на „Герена“ през пролетта на 2008 г.

Жеан Карлос беше трансфериран в руския Амкар (Перм) в средата на шампионския сезон 2008/09, но Лусио Вагнер, Зе Соарес и Жоазиньо ликуваха с титлата в края на шампионата.

Тогава Станимир Стоилов вече от една година не беше треньор на „сините“, но отборът беше формиран именно от него.

Сега на „Герена“ поставиха гръмката цел Левски да стане основен претендент за първото място през следващия сезон. Копирането на формацията от последната титла може да е случайна, но кара феновете да мечтаят за нов шампионски отбор.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории