Двойният убиец Семерджиев: Аз съм невменяем, няма да платя и стотинка на близките на жертвите!

георги семерджиев

Георги Семерджиев продължава да копае дъното, ако изобщо има още надолу. Морално деградиралият 36-годишен наркоман не се счита за виновен, че уби на бул. „Черни връх“ в София Христина Дилева и Хариет Стефанович. Той се опитва да отърве затвора с нелепи твърдения.

Адвокатът му Мирослав Христов е подготвил защита, според която ще претендира, че Семерджиев е с увредена памет вследствие на катастрофата и на практика е невменяем по случая. Според тази версия Георги е употребил наркотици след двете убийства, което наистина е така, но се отрича, че е бил надрусан в кървавата нощ, което изглежда като лъжа. Тъй като първоначално е избягал, проба му е взета чак 48 часа след двете зверства и адвокатът смята да използва това в тяхна полза.

До този момент обвиняемият отказва да признае каквато и да е вина с оправданието, че не помни нищо от катастрофата и едва на следващата сутрин се е опомнил. Тогава взел наркотици, за да притъпи болката от удар по главата, дошъл по време на катастрофата.

С тези си твърдения защитата на Семерджиев се надява да намали присъдата му. Тя е по 5 обвинения. Основното е, че е шофирал с цели 166 км. в час и е минал на червен светофар, което довежда до две убийства. Другите са употреба на наркотици зад волана, притежание на наркотици, притежание на полицейски артикули като светеща лампа и палка, както и шофиране от 3 седмици с фалшива книжка.

Без съмнение е, че 36-годишният пътен терорист ще лежи в затвора, но въпросът сега е за колко време. Той вече веднъж е бил зад решетките заради наркотрафик.

Освен това обаче към него има и финансов иск от близките на Хариет. Той е в размер на 1,25 млн. лв. На другата жертва роднините са в ролята само на частни обвинители.

Дори да бъде осъден да плати тези пари обаче, Семерджиев няма да го стори. Той няма никакви пари, нито имоти на свое име.

Фирмата му „Боби транс 96“ е с изпразнени банкови сметки, а апартаментът в ж.к. „Лозенец“, където бе арестуван, е бил обитаван от него под наем.

Семерджиев обаче и не иска да плати нищо на жертвите. За това говори фактът, че само 3 дни след кървавите събития на бул „Черни връх“ двата му луксозни автомобила са били продадени на „Млечен дом“ ЕООД и по този начин той остава без никакво собственост, която може да му бъде иззета. Парите от продажбата пък явно са скрити в сметки на хора, с които няма роднинска връзка.

Делото срещу изверга Георги Семерджиев започва в понеделник (19 декември). Първо ще бъде разпитан той, а после и полицайката – боклук, която му помагаше, Симона Радева.

Източник: Уикенд