Плевнелиев се появи в ефир, шокира водещия: При коалиция с ГЕРБ, ПП можеха да имат свой премиер

росен плевнелиев

„Ударихме се в една стена на липса на елементарна логика за политическо действие. Новото поколение български политици по някакъв начин не ни разбират и действат по съвсем друг начин. Вие имате едни опорни точки, това е тази стена, за която говоря. Еманация на всичко това бяха действията на „Продължаваме промяната“. ДБ бяха по-склонни на разговор, но казваха – ако ПП не направят крачка, ние не можем. А в основата на създаването на ПП е вградена омразата и противопоставянето срещу ГЕРБ. Изпаднахме в ситуацията, в която нямаше решение. Казваме на всички – изпускаме последния влак за еврозоната, ако не влезем, държавата изпада. Ставаме бананова република…“Шенген, правосъдната реформа – искате ли ги?“ – „Да!“ – „Дайте да ги направим!“ – „Ама не може с ГЕРБ. Никога и нищо с ГЕРБ“.

Това каза президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ по повод неуспеха на контактната група за съставяне на ново правителство, която оглави заедно със Соломон Паси.

„Бившият премиер Борисов ни даде пълен картбланш за действие с думите – „вие със Соломон Паси, сте символ на евроатлантическите ценности, които изповядваме, нямаме и претенции кой ще бъде министър председател. Ако „Промяната“ са искали премиер, можеха да го получат. Разбира се, че Иван Гешев нямаше да е главен прокурор. Щяха да получат всичко – имаше конституционно мнозинство“, допълни той.

„Президентът Радев е популист, той се бори за рейтинг, готов е да сменя позициите си“, добави Плевнелиев.

„Виждате, че аз съм най-големият критик на Радев вече 6 години. ГЕРБ никога няма да забравят какво им причини държавният глава. Когато на ПП им изнася – го критикуват, когато не – си мълчат. Аз си обяснявам това със зависимости, които са се случили някъде там през 2020 г.“, заяви той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории