Ври и кипи НС! Гюров отправи заплаха към България. ГЕРБ: Страната започна да прилича на Киро

андрей гюров

Дебатите преди гласуването на кабинета „Габровски“ още самото начало породиха напрежение между политическите партии. Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров атакува жлъчно кандидат-министрите.

От трибуната той обяви, че това резервната скамейка на ГЕРБ, управленската програма на кабинета е била копирана от тази на „Продължаваме промяната“.

Той нападна политическите си опоненти от ГЕРБ и ДПС като ги обвини, че са предизвикали предсрочни избори във времена на кризи и война, след като са свалил тяхното правителство. „Ние днес няма да подкрепим издигнатото правителство от ГЕРБ“, съобщи вече известната новина Гюров.

Според него, Бойко Борисов се изплашил от важния мач днес и затова предложил уж експертен кабинет, който всъщност бил политически. Кадрите кабинета пък били хора на банките Румен Радев, както и на Тройната коалиция. Последните пък имали лъх на нафталин.

„Седемте приоритета, които ни се представиха, са приписани от нашата програма“, предизвика смях Гюров. И се закани, че завръщането на „Промяната“ тепърва предстояла.

След Гюров на трибуната излезе Тома Биков, който набързо контрира „Промяната“: „Ще приема последното ви изречение като заплаха към цялото общество и към всички хора, които са с акъла си. На мен ми странно вашето самочувствие да коментирате персоналния състав на правителството. Да, това правителство няма търговци на дребно, няма шарлатани и хора, които продават самолетни билети. Има хора, които могат да бъдат обсъждани. Осем месеца се излагахме. България започна да прилича на г-н Кирил Петков, което тежка травма, която трябва да бъде лекувана. Ние не искаме да имаме нищо общо вас и няма да имаме нищо общо с вас“.