Голяма трагедия! Кола с три момичета изхвърча в канавка, автомобилът започна да дими и…

катастрофа

Три момичета са пътували в колата, която снощи изхвърча от пътя на Околовръстното на Пловдив, до светофара за Марково, пише Марица.

Малко след 19 часа момичетата пътували в посока Коматево. Изведнъж колата излязла от пътното платно и се забила с предницата в канавка. За щастие по същия път минавал 36-годишният Сергей Родопски, военен от Крумово. Той станал очевидец на катастрофата. Веднага спрял, слязъл от своето возило и се втурнал да помага.

По най-бързия начин извадил трите момичета от колата. На място след няколко минути пристигнали полицаи и огнеборци. Те заварили там младия мъж, а от катастрофиралата кола вече излизал дим. Военният реагирал изключително бързо и професионално, спасявайки момичетата от възможен пожар и взрив.

Медици прегледали шофьорката и нейните спътници, като не установили сериозни наранявания. Спасените момичета са изключително благодарни на своя герой Сергей.

Причините за инцидента се установяват. Предполага се, че основна вина имат липсата на опит и хлъзгавата пътна настилка. Случката е повод да се припомни на младите шофьори, че липсата на опит зад волана може да се окаже фатална. При конкретния инцидент всичко завършва с хепи енд, но в друга ситуация краят може да е различен.