Царе сме на безумията! По 500 лева на ден в „Пирогов“?! Ако нямаш пари – страдаш или умираш

Пирогов - опашка

Ако нямаш пари – страдаш, или умираш! Това са фактите в България. Милата ни родна картинка, свързана със здравеопазването, показва, че ние сме царе на безумията и куриозите. Тази информация даде бащата на Виктория Енчева – малко дете, чиято майка е починала преди време, а то е трябвало да бъде прието по спешност в една от най-реномираните болници у нас – „Пирогов“, предава lupa.bg.

Бащата сподели тъжния факт, че човек трябва да разполага с доста средства, за да се възползва от услугите на медицинското заведение.

Ето какво написа братът на рапъра Георги Енчев – Янислав във Фейсбук:

„Занимателно четиво!!!

Фирма „Пирогов“ превъртяха играта. Пристигане с алергия по спешност на 7-годишно дете, изключваме, че диагнозата е грешна, а докторът е 100% убеден.

Започваме „мача“ със стая по 100 лв. на ден, чаршафи нямаме!!! Продължаваме с тестове 7 вида (платени), вземане на кръв (платено) + урина и прочее (платено) във външни лаборатории.

Хубавото е, че в „Пирогов“ лекарства няма, просто няма!!!

Обикаляш всички аптеки и ставаш доставчик в отделението. След което ти се обаждат пак в 20:30, с нов списък лекарства (нямат даже за сваляне на температура).

Всичко дотук е навярно за вас ясно, но да информирам останалите.

А колко дни ще решат да стоите, е Божа работа. Ако нямате по 500 лв. на ден, нямате работа в „Пирогов ЕАД/ООД/ЕТ“!!!“