Вицепрезидентът Илияна Йотова взриви ефира: Очаквам състав за кабинет от ГЕРБ!

румен радев илияна йотова

Според мен, за разлика от миналата година, ще има една съществена разлика, и това е, че ще бъдат предложени правителства и от първата, и от втората политическа сила. Очаквам да има предложен състав на кабинет още с първия мандат. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на “Лице в лице“ по bTV.

Тя добави, че очаква от ГЕРБ този път да подходят по-сериозно с формирането на кабинет, без да изключва възможността и за експертност в него.

Относно срещата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ (ПП) Йотова сподели, че между двете партии „не е било казано нищо ново, което вече да не се знае“.

Парата беше изпусната преди срещата, защото новина нямаше. Дискутираха се проблеми и позиции, които вече сме чували. Беше създадено едно предварително очакване. Не се каза нищо ново и нищо ново не се реши. Единственото, което се случи, е, че ПП разруши едно табу по отношение на ГЕРБ и така тази среща стана възможна, коментира вицепрезидентът.

По темата с връщането на хартиената бюлетина Илияна Йотова подчерта, че лично тя е привърженик на машинния вот.

Не смятам, че връщането на хартиената бюлетина ще повлияе съществено на изборните резултати на някои партии, но има опасност да върнем онези сцени с чувалите и преправените протоколи, предупреди тя.

За идеята за президентска република Йотова призна, че тази тема не се дискутира на „Дондуков“ 2. Според нея политическите анализатори са тези, които до най-голяма степен пропагандират за президентска република.

Аз съм заклет парламентарист. Президентска република не е добро решение за България, категоричен бе вицепрезидентът.