От последните минути! Голям пожар бушува, движението по Е-79 е спряно!

пожарни

Голям пожар бушува в момента край врачанското село Моравица, предава BulNews. Заради пламъците и гъстия дим движението по международен път Е-79 между Мездра и Враца е спряно.

Огънят е лумнал в ранния следобед. Пламнал фургон със стопански инвентар отдясно на шосето в посока Враца. Заради сухото и горещо време обаче тревите и храстите наоколо светкавично се възпламенили. Вятърът пък пренесъл огнените езици и отляво на пътя и пожарът вече бушува и от двете страни.

Напълно унищожена е малката постройка, както и оборудването вътре. За щастие пострадали хора няма. Не е ясно обаче какъв е размерът на нанесените щети.

В момента екип на пожарната се бори с пламъците. Заради вятъра овладяването на огъня е изключително трудно. Искри постоянно хвърчат на всички страни и локализирането на пожара към момента не може да бъде направено.

Движението по натоварения участък от международното трасе е спряно, докато пожарникарите се борят със стихията. Вече са се образували километрични задръствания от коли и камиони и в двете посоки.