Само в 7DniSofia.bg

РАЗКРИТИЕ: Руски наемници са натоварени да отстранят Иван Гешев

Иван-Гешев-1

Преди десетина дни срещу Иван Гешев е отправена заплаха за живота от група руските хакери1. Държавната агенция национална сигурност разследва получената заплаха за живота на главния прокурор.

Източник от ДАНС сподели, че преди седмица на електронната си поща Иван Гешев е получил съобщение на руски език, в което е заплашен да бъде отстранен, съобщава „Разкрития.ком“.

Това не е първият подобен случай на отправяне на заплахи срещу държавни лица и представители на прокуратурата, като срещу Гешев е поредният пети случай.

Имейлът е от лице, заявило принадлежност към руската хакерска група KillNet.

Преди десет дни същата тази група нанесе масирани DDoS атаки на няколко уебсайта на държавни институции.

Ако вземем предвид евроатлантическите нагласи на политическия елит в България, не може да не обърнем внимание на факта, че именно Иван Гешев е единственият, който попада персонално под заплахите на руските хакери.

Преди време руските онлайн терористи публикуваха в своя официален Telegram канал съобщение до Иван Гешев, в което отново отправят заплахи срещу главния прокурор, и то ден, след като националното следствие образува дело за кибератаките над сайтове на български институции което доведе до разкриване на извършилия DDos атаките в рамките на един ден.