Асен Василев изригна, заяде се с Радев: Питайте г-н президента дали се е обаждал на някого

асен василев

„Доколкото разбрах президентът е казал, че в Народното събрание трябва да се коват закони, а не интриги. Аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета. С удоволствие бихме разгледали бюджета и бихме се погрижили за сигурността на българските фирми, на българските граждани през следващата година“. Такъв беше коментарът на депутатът от „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър в кабинета „Петков“ Асен Василев по повод критиката на президента във връзка с разразилия се скандал около избора на председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и обвиненията от страна на ПП, че е имало натиск от страна на служебния кабинет и президентството, които са възпрепятствали начело на комисията да застане бившият спортен министър Радостин Василев, предава Tribune.bg.

На въпрос наясно ли е Василев кой точно от президентството се е обаждал в парламента, той отговори така:

„Трябва да питате г-н президента дали се е обаждал на някого. Нямам никаква представа за такива кухненски неща и наистина това не е най-важното за българските граждани. Най-важното за българските граждани е да се внесе бюджет, който ние да разгледаме. Да се подсигурят социалните плащания, да се подсигури, че цената на електроенергията за бизнеса ще остане до 250 лева на мегаватчас, да се продължи този висок ръст на икономиката, който имаме. Както знаете миналата година 7,6% първо тримесечие, над 5% имаме ръст на икономиката въпреки всичките кризи. Всичко това е най-важното, върху което трябва да се концентрираме. Другите неща са абсолютно маловажни“.

На журналистическа забележка, че всъщност сюжетът с Радостин Василев е бил започнат от „Продължаваме промяната“ и не е ли това интрига, той изтъкна следното:

„Сюжетът, доколкото знам, беше започнат с това, че ДПС изведнъж силно се заинтересува от Комисията по спорт“.