Младен Маринов изобличи Бойко Рашков за Семерджиев: Служители са му казвали кой чий човек е

Георги Семерджиев

По-големият проблем е, че системата на МВР е в стрес. Това заяви бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов в сутрешния блок на bTV.

Той не е имал срещи с нито един директор на ОДМВР-Кюстендил, но дори и да е имало такава някога, нямало какво да крие. „Аз не бих крил такава среща, защото не виждам нищо лошо в нея. Не съм правил такава среща с директора на ОДМВР-Кюстендил“, увери Маринов по повод твърденията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му се отклонява общественото внимание и се насочва към политическия ракурс. „Всеки ден има случаи със служители на МВР, които са недопустими не само за самите служители, но и за гражданите“, посочи бившият вътрешен министър. „Случаите трябва да се разглеждат като действия поотделно, а не на всички служители на МВР да се лепят епитети“, призова той.

За последните смени в СДВР Маринов никъде не разбрал къде са мотивите за това решение, като се изтъкнало, че въпросните служители не са разпъвали чадър над Георги Семерджиев. „Системата не може да работи под стрес. За да работи добре, трябва да има вътрешна комуникация между структурите“, каза Младенов.

„В момента се водят наказателни производства срещу полицаи, които сме заловили по трафика на наркотици. Интегритета в министерството е на много ниско ниво и това ще се задълбочава, защото от системата напуснаха много опитни хора“, каза Маринов.

„Така младите кадри не можели да приемат опита на старите кадри. Затова в системата влизали хора като Симона Радева и бил възможен чадърът над Георги Семерджиев. По наше време Семерджиев беше залавян за наркотици и лежа осем месеца в ареста“, каза Маринов.

„При Бойко Рашков имаше служители, които му казваха кой чий човек е, а Рашков ги отстраняваше“, коментира още бившият министър на вътрешните работи.

Според него решението на проблема в системата на МВР е контролът по спиране разпространението на наркотици. Затова от коалицията ГЕРБ-СДС предлагат промени в Наказателния кодекс да се образува досъдебно производство, когато се откаже да се прави тест за наркотици.