,,Армейците“ на първо място в любопитна класация! Такова чудо не беше ставало с ЦСКА от години

цска

Победата на ЦСКА с 4:0 във Враца над местния Ботев в мач от 15 кръг на efbet Лигата отбеляза най-убедителния успех на „армейците“ като гост за последните три години. Последният подобен триумф на „червените“ беше постигнат на 30 октомври 2019 г, предава Блиц Спорт.

Тогава беше записана победа с 4:0 над Етър във Велико Търново. Всички попадения за успеха в старата столица паднаха в рамките на 18 минути в последния половин час. Първо Евандро откри в 63-ата минута, а пет минути по-късно Али Соу удвои. В 74-ата Вив Соломон-Отабор направи класически аванса на ЦСКА, а Петър Занев в 81-ата оформи крайния резултат.

„Червените“ постигнаха и 12-ата си поредна победа над Ботев (Враца) в шампионата. Това е най-дългата активна серия на тима срещу сегашните участници в efbet Лигата. ЦСКА има и 11 последователни успехи над Септември.

Браян Морено еднолично се превърна в реализатор №1 на „армейците“ от началото на първенството. Той вече има 7 попадения, едно повече от Маурисио Гарсес и е на две пред Дюкенс Назон. Интересното е, че шест от головете на Морено са отбелязани, когато той влиза в игра като резерва. Единствено срещу Пирин успя да вкара като титуляр.

Ефективността на 23-годишния колумбиец в ролята на жокер за треньора Саша Илич пък поставя ЦСКА на първо място в класацията за най-много голове, отбелязани от резерви. Те са общо 11.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории