,,Сините“ изтръпнаха! Притеснителна е ситуацията в Левски преди мача с Локо (Пловдив)

станимир стоилов мъри

Левски приема Локомотив (Пловдив) в мач от 15 кръг на efbet Лигата, в който ще опита да прекъсне серията си от два поредни двубоя без победа. Срещата между „сините“ и „черно-белите“ започва в 19:45 часа на стадион „Георги Аспарухов“, предава БЛИЦ.

От началото на сезона се забелязва една интересна тенденция в представянето на тима на Станимир Стоилов. Левски няма спечелен мач, в който е допуснал гол във вратата си. Това логично означава, че „сините“ нямат постигнат обрат.

Интересното е, че Левски не е печелил мач в първенството от позицията на изоставащ в резултата вече повече от една година. За последно това се случи на 16 октомври 2021 г. срещу Локомотив (София). Тогава „черно-белите“ откриха чрез Октавио, а „сините“ обърнаха с попадения на Здравко Димитров и Билал Бари. След това „железничарите“ имаха шанс да стигнат до равенството, но Николай Михайлов спаси дузпа на Пламен Крачунов.

За тази повече от година Левски само веднъж успя да направи обрат. Той беше на полуфиналите за купата на България срещу Лудогорец в Разград, когато домакините поведоха с 1:0, но „сините“ стигнаха до успеха с 3:2.

Липсата на записани обрати от началото на сезона се дължи и на факта, че отборът на Станимир Стоилов трудно реализира голове. За четирите си мача от първенството след победата с 2:0 над ЦСКА на 18 септември „сините“ са вкарали три попадения.