БОМБА! ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход предложиха общ кандидат за шеф на НС

народно събрание

От името на ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход издигаме номинацията на Вежди Рашидов за председател на НС. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след председателски съвет.

Ето какво каза тя:

„Упълномощена съм от мнозинството в председателския съвет да гов2оря пред вас и да направя номинация. Преди това 10 пъти гласувахме за 3 дни. Без резултат. Всички сме единодушни, че така се блокира парламента, че трябва да намерим решение. Така убиваме парламентарната демокрация и отваряме пътя на едноличната власт в България.

Позволете да добавя, че така излагаме народа си на риск през следващите зимни месеци. От висока инфлация, високи цени, ниски доходи, бедност и неравенство. Както и българската икономика от предвидимост и невъзможност да произведе продуктите, необходими на страната. Опитахме всичко, за да намерим изход от ситуацията.

Политическа фигура, не политическа. Малко насилихме конституцията с предложение за двама председатели, една партия да предлага от името на други партии и всякакви екзотики. няма изход.

Трябва да проявим минимум разум, за да тръгне парламента, да приемаме важните социални, икономически закони, но най-ваече да кажем, че като парламентаристи твърди заставаме зад парламентарната република и ще я браним.

Имахме намерение 240 да се обединим зад една кандидатура и да вървим напред, не го постигнахме, но постигнахме мнозинство за издигане и подкрепа на председател на НС. Номинирам от името на мнозинството в председателския съвет, по най-принципния начин, най-възрастният депутат, Вежди Рашидов“, каза Нинова.

„До такава степен ударихме дъното, че е много по-важно да помислим за България и българския народ. нека да започне работа 48-ото народно събрание и на добър час“, каза още Нинова.

След нея думата взе Кирил Петков и поиска 15 минути почивка.

След него обаче Йордан Цонев възрази, че Петков може да има почивка. Почивка има право да даде само председателстващия, защото все още няма гласуван правилник на парламента.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории