Само в 7DniSofia.bg

Стъжниха му живота! Осъдиха условно кандидат за депутат от “Възраждане”, спипан дрогиран зад волана

чавдар бахчевански

Кандидатът за депутат от “Възраждане” Чавдар Бахчевански е осъден условно за шофиране след употреба на кокаин, пише “24 часа”.

Той е сключил споразумение с прокуратурата, което в понеделник е одобрено от Софийския градски съд. Бахчевански е от Пловдив и е спрян за проверка от Пътна полиция в града на 10 септември, но делото срещу него се гледа в столицата заради статута му тогава. Бахчевански е бил на предпоследното 20-о място в листата на “Възраждане” в Пловдив.

Със споразумението той признава, че е шофирал автомобила си “Киа” след употреба на кокаин, както отчита дрегерът на бул. “Цариградско шосе”. Освен условната присъда Бахчевански ще е без книжка за 1 година. След като го заловиха, кандидат-депутатът отрече да се е дрогирал. Два дни след това разпространи резултатите от кръвна проба в лаборатория, в които се установява, че не е бил дрогиран. Ръководството на “Възраждане” дори написа декларация в негова защита, заяви, че ще поиска тестовете на МВР да бъдат проверени за достоверност, и обяви акцията за поръчкова. В началото на годината пък лидерът на партията Костадин Костадинов поиска тестове за наркотици за всички депутати.

Седмица след като е спрян от Пътна полиция обаче, Бахчевански е заличен от листата на партията в ЦИК.

Всъщност той е един от хилядите, които полицията проверява масово и до днес след катастрофата в София от 5 юли, когато под въздействието на наркотици Георги Семерджиев уби с джипа си две млади жени. Освен Бахчевански с дрога зад волана беше заловен и водачът на листата на “Атака” в Сливен Веселин Иванов, срещу когото също има дело, но той не се отказа от надпреварата за парламента.

За последното денонощие при акцията са заловени 20 дрогирани шофьори, а четирима са отказали да бъдат тествани. 33-ма са пияните шофьори.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории