Всички говорят за здравния министър! Взе скандално решение за Александровска болница

д-р Асен Меджидиев

Сменят ръководството на Александровска болница. Това научи NOVA от свои източници. Причина за смяната са одит, който установява десетки милиони левове задължения на лечебното заведение, недобро управление и масово напускане на персонал. Новият директор ще е проф. Атанас Йонков. Той е е ръководител на Катедрата по обща и оперативна хирургия на Медицинския университет и работи в Първа хирургия на Александровска болница.

„Днес взехме категорично решение, че след този натиск, който вече се вижда, че е политически натиск, сменяме ръководството на Александровска болница“. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на болницата е проф. Атанас Йонков.

Припомняме, че в понеделник здравните власти съобщиха, че просрочените задължения на лечебното заведение са се увеличили с над 23 милиона лева само през летните месеци. Това създавало много висок риск за изпадане в неплатежоспособност и невъзможност за осъществяване на лечебна дейност, се казва още в позицията им.

Последва реакция и от Александровска болница с обвинение, че докладът на здравното министерство съдържа неверни и заблуждаващи факти.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории