Година след жестокото убийство на Евгения, открита в куфар: Пускат ли под домашен арест изрода?!

орлин владимиров

Апелативният съд в София отказа да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата си Евгения, и го остави в ареста, пише Дарик.

Инцидентът стана през октомври 2021 г. в кв. „Лагера“, а тялото на жената беше открито в куфар близо до Перник. По случая е обвинен като помагач и бащата на Владимиров. Обвинителният акт още не е внесен в съда.

Прокуратурата днес посочи, че не са налице основания за промяна на мярката, тъй като не е разколебано обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на убийството, както и не е отпаднала опасността да извърши ново престъпление.

Според адвокат Марковски, обаче, мярка „домашен арест“ ще постигне целите на закона – ще гарантира присъствието на Владимиров по вече приключилото на практика досъдебно производство и ще отчете данните за личността му – неосъждан, млад гражданин с добър социален статус. Другият адвокат на обвиняемия посочи, че Софийският градски съд не е отговорил на въпроса опасност от какво престъпление има да извърши Владимиров. Той добави, че от тежестта на повдигнатото обвинение не би могло да се извлече логичен извод, че има опасност неговият клиент да извърши друго престъпление, ако не е задържан под стража.

Владимиров и защитниците му помолиха съдът да измени мярката в „домашен арест с гривна за наблюдение“, което беше отказано от съдебния състав.