Луксозна кола, иззета като улика, изчезна от двора на 6 РУ в София. Шефът на СДВР потулил случая!?

автомобил

Нов скандал гърми с пълна сила в МВР, след като полицията се прочу с пияни и дрогирани служители, които шофират по пътищата на България. Поредната издънка на силовото ведомство, този път е свързана със Столична дирекция на вътрешните работи.

След като всеки ден излиза информация за пияни и дрогирани полицаи, които охраняват и пазят наркодилъри и престъпници, от строго охранявания паркинг на 06 РУ в София е откраднат луксозен автомобил, който е веществено Доказателство по досъдебно производство на Софийска районна прокуратура.

Скандалът е голям, тъй като в него е замесен лично директорът на СДВР Калоян Милтенов, алармират пред ПИК служители на 06 РУ, откъдето е изчезнала луксозната кола.

По думите им двегодишният опит за овладяване на МВР от „Продължаваме промяната“ и нейните кадри е дало своя резултат и структурите на силовото ведомство буквално се разпадат една след друга. А безхаберието на униформените е стигнало дотам, че не могат да опазят дори веществените доказателства, които самите те изземват по различни поводи.

Около 06 РУ в София се зашумя през последните седмици, след като стана ясно, че двама служители от Районното управление са ескортирали дрогирания Димитър Любенов, който уби един френски гражданин и рани друг.

Скандалът с изчезналия луксозен автомобил идва само два дни, след като МВР се прочу с поредния пиянски екшън на патрулен полицай, този път от 8 РУ, който направи катастрофа с алкохол и амфетамини в кръвта.

Служители на 6 Районно управление споделят, че на 30.08.2022 г. след 18:00 часа от двора на управлението, който е охраняван от двама постови униформени служители, е откраднат лек автомобил марка „Хюндай“, собственост на украински гражданин и задържан от КАТ по подозрение, че е предмет на престъпление.

Няма как това да не е станало с помощта на колеги, твърдят униформените, разказали за случката. Кражбата е добре планирана и е извършена в края на работния ден, когато по голямата част от служителите са си тръгнали, а гражданите, които идват в управлението стават малко.

Едва ли някой вярва, че е възможно от двор на полицейско управление, който е охраняван с бариера и камери, просто така да бъде изкаран автомобил, още повече обект на досъдебно производство.

Въпреки добре организираната престъпна схема няколко часа по-късно в района на гр. Ихтиман автомобилът е случайно спрян за проверка и е установено, че се издирва по досъдебно производство, по което е бил задържан в 06 РУ.

На място в управлението е пристигнал лично директорът на Столична дирекция на вътрешните работи – Калоян Милтенов, който в присъствието на дясната му ръка Делян Гешев дава указания да се пази „тишина“ по случая и дори се заканва, че ако бъде оповестена каквато и да е информация, то ще „падат глави“, твърдят още източниците ни от МВР.

Нито СДВР, нито МВР са коментирали инцидента, а за да бъдат прикрити следите и случаят да се потули, се образува ново досъдебно производство за повреждане на лепенките, поставени върху автомобил, който е веществено доказателство. Нито дума обаче не се споменава за това, че същият не е присъствал над 10 часа на паркинга, където е бил иззет.

Няма как да не се повдигне въпросът дали съзнателно и умишлено Калоян Милтенов е прикрил престъплението и не е ли дадена възможност на някого, изкарвайки автомобила от паркинга, да заличи или прикрие евентуални следи вътре в него, които да са от значение за разследването. Без отговор остават и куп други въпроси, включително и дали в автомобила е имало наркотични или други забранени вещества, които да са изчезнали след изкарването му от паркинга на районното управление. Както и дали действията на Милтенов са съгласувани с вътрешния министър Демерджиев?