Конкуренция за плеймейтките! Демерджиев в голям гаф – прекрои картата на Близкия изток (СНИМКА)

иван демерджиев

Не само плеймейтките имат бегли познания със столиците на страните и разположението им по света. Дори и служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев не е внимавал в часовете по география, съобщава ПИК.

Министър „Бях точен с парите“ бе изловен в голям гаф. В продължение на няколко дни пловдивският адвокат обяснява пълния провал на служебните кабинети и на кабинета „Петков“ с мигрантите с това, че „самата Турция имала проблеми с нелегални бежанци по границата си с Афганистан (?!?), както и с тази със Сирия“.

Първо, Турция не граничи с Афганистан, а най краткото разстоянието между двете държави е 1500 км., отбелязва „Пловдив-онлайн“.

Второ, Турция граничи със Сирия и наскоро нахлу на нейна територия, но оттам никога не е имало натиск точно по турската граница – поне от десетина години. Причината – Ердоган пропуска само тези, които бягат от Башар Асад и хем им намира работа, хем ги заселва из Анадола, коментират още колегите под тепетата.

ПИК уточнява, че става дума за изказването на Демержиев от преди два дни, когато заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов обходиха над 20 км. от оградата на границата ни с Турция.

Преди няколко медии, МВР-министър казва дословно следното: „… На свой ред Турция в момента се намира под безпрецедентен натист. Тя охранява много внимателно границите си с Афганистан и Сирия. И ситуацията в Афганистан, която знаете, че ескалира, води до големи проблеми за турската страна да пази собствените си граници“.

Не става дума за неволна грешка, тъй като Демерджиев дори два пъти повтаря, че Турция граничи с Афганистан.

Това не прави впечатление на нито един от присъстващите репортери. Нито пък на дежурните въпросния ден тв редактори. Изявлението на служебния вицепремиер Нова телевизия излъчи с географския гаф.