ЕКСКЛУЗИВНО: Бежанците в Костинброд в бус на фирма фантом

мигранти

Бежанците, които бяха заловени в неделя след гонка с полицията в Костинброд, са били превозвани от микробус, регистриран на фирма фантом, показа проверка на „Телеграф“. Дружеството „Аслан Боув“, чиято собственост е возилото, се води на адрес във високопланинското село Балканци, община Стражица. А на мястото има единствено необитаема къща.

По документи фирмата е с капитал от 50 лева, а предметът й на дейност е строителство.

Дедесари
През годините си е прехвърляла собствеността неколкократно, като последният й собственик е Иван Марек, а предишният Жингиз Ахмед. Във фирмата има и съдружник с полски имена – Жендзул Збигниев, който има дялов капитал от 1 лева. До 2017 г. дружеството е било на адрес на улица „Сливница“ 7 във Велико Търново, където се намира необитаема къща, а след това е сменило адреса си на улица „Първа“ 121 в село Балканци, където буквално има една гола поляна. Не е ясно дали бусът е бил продаден на трафикантите, но без прехвърляне. Това тепърва се изяснява от следствените органи, съобщава „Телеграф“. По неофициална информация фирмата е проверявана по линия на т.нар. дедесари.

Арести
31-годишният шофьор, който след гонка из улиците на Костинброд скочи в движение, се е самоопределил като сириец. Той е без документи, тепърва се изяснява неговият статус на пребиваване у нас, а от прокуратурата удължиха ареста му на 72 часа и ще поискат от съда постоянното му задържане под стража. Задържани са общо 47 бежанци, които са се представили, че са от Сирия. Всичките са откарани в ареста на полицейския участък в Годеч, тъй като там има достатъчно помещения за тях, а тези в Костинброд са малки. В групата освен млади мъже има жени и деца. След установяване на тяхната самоличност ще бъдат настанени в някой от специализираните центрове за бежанци у нас.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории