Breaking: 37 милиона лева потънаха за мигрантската криза. С тях Рашков купи гласовете на МВР?!

бойко рашков

Рашков, къде потънаха 37 милиона лева за справяне със засиления миграционен натиск? С този материал на 28 август 2022 година Breaking.bg попита бившият вътрешен министър, а сега вожд на „промяната“, по повод трагичният инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи в опит да спрат автобус с мигранти.

До момента Рашков не е отговорил на този въпрос. И няма да отговори, защото голяма част от парите, над 25 милиона лева, са раздадени на униформения състав на МВР, за да бъдат купени полицаите за изборите на 14 ноември. И да гласуват за „промяната“ и Румен Радев. Това съобщиха за Breaking.bg източници от МВР.

На 16 септември 2021 г. с решение на Министерски съвет

поддръжката и охраната на оградата по турската граница минаха изцяло към МВР – Гранична полиция. До тогава за това се грижеха областните управители. Решението е по предложение на Бойко Рашков. Две седмици по-късно пак по негово искане правителството гласува отпускане на допълнителни 5 млн. лв. за ремонт на оградата по българо-турската граница. Одобрени са и разходи, в размер до 37 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск.

На 24 октомври със заповед на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков на всички униформени са отпуснати по 600 лева, в навечерието на изборите за президент и Народно събрание. Мотивът за щедростта е за успехи в борбата срещу купения вот и….справяне с мигрантската криза.. Криза, която Рашков и до днес отрича да е имало. 25 милиона лева, взети от отпуснатите 37 милиона лева, отиват за награди, основно на полицаи, които нямат нищо общо с границата и справяне с мигрантския поток, а работят във вътрешността на страната. Така Рашков „купува гласове“ в МВР, за да може униформените да гласуват за „промяната“ и патрона й Румен Радев на изборите.

Вождът на „Промяната“ една година тръбеше как се бори с купуването на гласове, как променил „политическата карта“ на България, арестуваше стотици невинни хора, а се оказа, че лично той купува гласове с държавни пари.

Рашков сам се похвали, че от 5-те милиона лева, дадени му от Министерски съвет миналият септември за ремонт на граничната ограда е похарчил само 1 милион лева. Къде са останалите пари? Не казва. Може би са раздадени за награди на доверените му лица, които той назначи на ключови служби в МВР. Не е лошо наследникът му Иван Демерджиев да направи една бърза проверка колко пари са дадени реално за справяне с мигрантската криза и колко са отишли за купуване на гласовете на полицаите, за да гласуват за Радев и „Промяната“.