Даде му хляба в ръцете: Човек на Слави в интимна връзка с Васко Жабата

слави трифонов 2

Хит на Балканите през лятото на 2022 г. стана ретро чалга песен, написана и изпълнена в България преди цели 20 години, пише Марица. Лирическият герой Васко Жабата превърна сега песента в една от най-слушаните в социалните мрежи. Творбата на оркестър „Камчия” с оригинално заглавие „Комбайна-вършачка” премина отвъд границите на България, за да се слуша и пее в Сърбия, Хърватия и Северна Македония.

Всъщност човекът, който още преди 10 години възкресява песента и прави изключително много за популяризирането й, е Виктор Калев. Именно той, в ролята на телевизионния герой Рънърса, я изпълнява в прочутите актьорски вечери в „Шоуто на Слави“.

Оригиналното заглавие на песента е „Комбайна вършачка“. Хитът е предпочитан при различни поводи у нас и в съседните ни страни – сватби, кръщенета и рождени дни. Когато започне тази песен, хората са в екстаз, вдигат се наздравици и дансинга винаги се пълни.

„Камчия“ е семеен оркестър, основан от Мария и Иван Ивано­ви, които дълги години са работили в ансамбъл Варна. Двамата им синове също са постъ­пили в състава един след друг — Борис свири на гайда, а брат му Петър — на клавир.

Ангел Павлов е името на човека, който пред­ставя „на китара — Васко Жабата, на микрофона — Цеца Мецата“ в култо­вата песен. От много години той работи като корепетитор на танцов състав във Варна, а в останалото време е солист на оркестър „Камчия“.

През последния месец оркестърът получава страшно много обаждания, предимно от сръбски журналисти. На официалната им Фейсбук страница също интересът е огромен – всеки ден групата се радва на десетки хвалебствени съобщения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории