Корнелия се провали – мижав интерес към Бузлуджа. Събраха се едва 8000 беловласи

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (19)

Традиционният събор на социалистите на Бузлуджа тази година събра рекордно малко участници, предава ПИК.

По неофициални данни на организаторите там са се събрали между 8 и 10 000 беловласи бесепари, докарани с автобуси от цялата страна.

Според други данни публиката едвам закача 5000. Както си личи от снимките с дрон, както и от кадрите на партийната телевизия, поляните са полупразни. Обикновено сборището привлича минимум 50 000 червени. Имало е и години, в които партията бе оглавявана от Георги Първанов, когато броят на събралите се достигаше 100 000. Голяма част от тях идвата със собствен превоз. Сега на поляните под върха се забелязват само туристически рейсове.

Бузлуджа 2022 маркира провалът на Корнелия Нинова, която не се ползва с доверието на партията, коментират социалисти. Цели партийни организации са решили да бойкотират проявата и да не изпращат членове.

В БСП зрее напрежение след провала на Четворната коалиция и след унижението на Нинова да коалира партията с идейните врагове от градската десница и русофобските партии.

Това е лебедовата песен на госпожата, своеобразен вот на недоверие. Догодина няма да я пуснат да припари под върха, категорични са от партийната Опозиция.

Валят искания и декларация от цялата страна за свикване на извънреден конгрес на БСП, на който Корнелия Нинова да бъде предсрочно освободена.