Изпуснаха Дончева в БНР и стана страшно: 47-ото НС – нови любовници, които разочароваха

татяна дончева

„47-ото Народно събрание показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност“. Тази оценка даде пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“ и бивш депутат.

Според нея до това се е стигнало, защото „българският гражданин в желанието си да отрече всичко, което е виждал до момента и да го обвини за всичките си проблеми, търси нещо ново“:

„Разбирано наистина по съдържание така – като нещо ново. Това е както хората си търсят нови любовници, само и само да са нови, без значение на какви изисквания за външен вид и качества отговарят. В такива случаи разочарованията са неизбежни“.

Дончева изказа хипотеза, че ПП ги чака това, което се случи с ИТН от появата им в политиката досега:

„За да наваксаш много бързо това, което не можеш, не знаеш и нямаш, трябва първо да си обхванат от убеждението, че си талантлив човек, но трябва много да наваксаш, а това става с цената на много труд и усилия. Не виждам в ПП разбиране, че трябва да наваксват много, напротив – там има убеждение, че светът започва от тях и всякакви хора от преди тях само им навяват безрадостни мисли и е по-добре да се отстранят, за да не им пречат“.

По думите на Татяна Дончева точно в изтеклия в медиите запис от заседанието на ПГ на ДБ не се вижда никакво основание ИТН да напусне преговорите за съставяне на ново правителство:

„Основания има в разправиите с МРРБ, защото решаването на въпросите за заплащането на пътищарите и за отделянето на необходимите пари за общините и за начина, по който това трябва да се разпределя, ми се струва, че в аргументите на ИТН има сериозно основание. … Между редовете на записа може да се разбере, че ДБ нямат грам доверие в ИТН. … Достойнство в политиката е да отчиташ всички негативни обстоятелства, които могат да се случат, а не да си непрекъснато изненадан“.

„Може да се настоява за кандидатура, за която първата партия в коалицията държи тя да бъде шеф на тази институция, но когато става дума за тежки спорове по едно управление, което трябва да продължи или не, прекаленото вкопчване в персоналните назначения обикновено приключва преговорите“, коментира Дончева във връзка с настояването на ПП Бойко Рашков да оглави променената КПКОНПИ.

Според лидерката на „Движение 21“ кабинетът на Кирил Петков е оставил „няколко много остри въпроса, които само ще се изострят“ и трябва да намерят решение: „Цените, горивата, отношенията с източниците на газ, цените на тока. Тези въпроси трябва да бъдат решавани доста експертно“.

Тя призовава президентът Румен Радев сериозно да помисли кои ще са министрите в тези ресори.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории