Акциите в Слънчев бряг спряха най-големия фестивал и изгониха световни звезди

Валери Симеонов 7дс

Отказахме се от фестивала, след като видяхме какво напрежение се е натрупало между властта и обществото. По-скоро заради липсата на сигурност. В този момент нещата биха се развили, не така както бихме искали. Това коментира Климент Йончев, организатор на фестивала SOLAR Summer, в ефира на БТВ.

Акциите на властта доведоха до спиране на най-големия фестивал за електронна музика у нас. Причината е, че организаторите се опасяват да не се изземе скъпата им техника. „Решихме, че това е най-отговорното решение в този момент. В момента липсва диалог. Всеки собственик спазва правилата за нива на шума“, категоричен бе Йончев.

„Очевидно има някакво разминаване в това, което е разписано и това, което очаква държавата“. Според него най-големият проблем е какъв е статутът на Слънчев бряг. Една част го представя като музикална дестинация, а държавата като дестинация за почивка. „Ако нещо се беше случило, това щеше да доведе до удар и върху туризма“. Междувременно собственици на заведения в курорта готвят протести заради акциите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.