Тома Биков хвърли бомба: Заговорът за сваляне на правителството беше между Нинова и Петков

тома биков

„За мен от връщането днес на мандата е абсолютно ясно, че колкото по-бързо има избори, толкова по-добре. В този смисъл 2 октомври е първата възможна дата и според мен не трябва да има никакво бавене, за да може след това да започне и подготовката за бюджета за 2023 година. Изобщо, най-вероятно ще са се натрупали и редица други решения, които 48-ият парламент трябва да вземе. Така че, колкото по-бързо отидем на избори, толкова по-добре“. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

На въпрос има ли стопляне на отношенията между президента и ГЕРБ и какво мисли за думите на Корнелия Нинова, която вижда заговор между ГЕРБ и президента в свалянето на правителството, той отговори така:

„Заговорът за сваляне на правителството беше между г-жа Нинова и г-н Петков. Единият положи редица усилия в тази посока, а г-жа Нинова като човек, който практически ръководеше, доколкото това можеше това нещо да се ръководи, тя имаше една от силните роли, положи усилия да не се справи правителството и то да падне. Виждам, че има охлаждане на отношенията между госпожа Нинова и г-н Радев. Това не означава, че има сближаване между нас. Просто щом и ние и г-н Радев имаме сходна оценка за това правителство, това означава, че това правителство не се е справило, защото г-н Радев първоначално беше човек, който подкрепяше тези партии. Това, че те не се справиха, не мисля, че трябва да носим отговорност и за тях. Въпреки че част от тях изглеждат като хора, които нямат 18 години. Но не сме ние тези, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си, включително и за госпожа Нинова“, отбеляза Биков.

На въпрос дали вижда в Нинова премиер в сянка, Биков попита риторично:

„Г-жа Нинова колко решения спря? Тя колко стратегически решения първо подкрепи на това правителство? И второ – колко пъти заради нея бяха спирани решения, които в последствие трябваше ние да подкрепяме между другото. Така че да обвиняват нас, че ние сме свалили правителството …“.

„Това правителство ще ви кажа кой го свали. Свали го арестът на Бойко Борисов, това го свали, защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия. И оттам нататък всичките им проблеми – слаба конструкция, без програма, започнаха да пишат програма, след като подадоха оставка и всякакви други абсурди, за които ГЕРБ, извинявайте, няма никаква вина и никой не им е виновен. Надявам се в следващия парламент да са си научили урока и да започнат да се държат като политици, а не като самдоейци“, категоричен бе Биков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории