Колтуклиева към Руди Гела: Този книжен тигър си мисли, че може да бъде нещо повече от пионка?!

радостин василев

На 13 юли сутринта стана ясно, че Боряна Калейн е спечелила златен медал в турнира по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам, САЩ. Социалните мрежи изригнаха с поздравления към прекрасната гимнастичка! Спортният министър в оставка Радостин Василев – нито ред. На ФБ-страницата на Министерството на младежта и спорта – нито дума. Онзи ден по БТВ служебният министър на спорта Андрей Кузманов каза за Радостин Василев: правѝ се на полицай и на прокурор, но не си гледаше работата в министерството!

Да, прав е. Следващият спортен министър ще има да вади бакии и да показва тресавището в Спортната палата, завещано след 7 месеца пиар шумотевица, демонстрации на анаболни мускули, приятелски назначения, скандали с федерациите и незнайно къде потънали средства за бюджетите им. Радостин Василев с предателите от четата на Слави щял да прави гражданско движение.

Само, защото събира 2 000 лайка във Фейсбук на истеричните си постове за това как трябва да се направи революция и да се изчегърта мафията, а пък той да стане вътрешен министър, този плевенски книжен тигър с ловешко дистанционно, си въобразява, че може да играе роля в политическия живот, по-голяма от тази на пионка?! Ами не, няма как да стане. Дори в политиката, освен да се бълват клишета и лозунги, трябва да се работи. Андрей Кузманов се присмива на Радостин Василев за деструктивното му поведение и гневно пита: кой е мафията в спорта – шампионите и треньорите ли?! Няма отговор. Честита победа на Боряна Калейн!

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева