Само в 7DniSofia.bg

Столът му се клати, не му стиска: Петков се оправда защо няма да иска вот на доверие към кабинета

кирил петков

В момента, в който съберем мнозинство, ще предложим новите министри. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков, който посети Трявна, за да се запознае на място с пораженията от пороя в неделя.

Изборът на новите министри ще е коалиционно решение, допълни Петков и добави, че самият той няма намерение да поема министерство.

Петков заяви, че няма да иска вот на доверие към правителството, а смяната на министрите ще е реалният вот на доверие за кабинета. Към момента имена не се обсъждат.

„Сигурен съм, че има хора с голям капацитет, които няма да искат 40% от проверката на ремонтите на пътища да става през някаква неясна комисия. Затова сме се хванали – действаме напред и вярвам, че ще съберем 121 депутати. Тогава веднага ще вкараме закона за КПКОНПИ да бъде одобрен, Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. За министрите- в момента, в който съберем мнозинство, ще се предложат министри.“ – заяви Петков.

Министър-председателят коментира, че се е учудил колко пъти Слави Трифонов е повторил, че действията на „Има такъв народ“ нямат общо с премахването на частната лаборатория за фитосанитарен контрол от ГКПП „Капитан Андреево“.

„Но го почувствах като в оправдателен режим, а и съвпадна изцяло, че най-накрая държавата си върна контрола. Според мен в момента много хора от сивия и тъмния сектор губят средства и биха се радвали, ако имат влияние през някоя политическа партия, това правителство да го няма. Започваме да събираме много врагове.

Тези, които знаят, че рано или късно ще стигнат до прокуратурата или до европейската прокуратура, която се занимава с фондовете. Втората група са тези, които имат газови и енергийни печалби, които сега свършват. Третото – руската държава и техните хора съм сигурен, че биха се радвали някое друго правителство да видят.“