Само в 7DniSofia.bg

Манипулация на ГЕРБ ли? Ето ви сега цените на дървата при Корнелия Нинова, най-големите в историята

7 Dni Sofia07.06.2022
дърва

Рекордно са се повишили цените на дървата за огрев и пелетите. Новият отоплителен сезон ще излезе почти два пъти по-скъпо от миналогодишния, напук на обещанията на ресорната шефка – Корнелия Нинова, е това са само спекулации на ГЕРБ.

Дървата за огрев в момента се продават по около 140 лева кубика. По същото време на миналата година те струваха  80-90 лева за кубик.

Това обаче не е крайната цена. Поскъпването става още по-голямо, защото клиентът трябва да организира транспорт и да плати и за превоза.

Ако поръча нацепени дърва цената скача с още поне 20 лв. на кубик.

Пелетите, които до скоро излизаха най-евтината суровина за отопление, вече трудно могат да се определят за такава.

Тази седмица един тон клас А1 достигна над 700 лв. За сравнение в същия период на миналата година са стрували точно наполовина – 350 лв/тон.

Интересното е, че пелетите миналата седмица се търгуваха за малко над 600 лв., като и при тях крайната цена се покачва с транспорта им. Ако искате и да ви го свалят ще се наложи на бръкнете по-дълбоко в джоба си. Производители и доставчици дори приемат поръчки за след месеци, без да гарантират цени, които продължават да растат. Други споделят, че септември дори може да няма.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории