Пинто: Феновете ще запалят София, ако ЦСКА спечели, те заслужават трофея

рубен пинто цска

Един от чужденците с най-много мачове за ЦСКА – Рубен Пинто, даде специално интервю за Gong.bg преди финала за SESAME Купа на България между „червените“ и Левски. Полузащитникът, който игра четири сезона в Борисовата градина, има един гол на сметката си срещу „сините“, в едно от най-резултатните дербита в последните години – на 15 май 2018 година, юношата на Бенфика бележи за 3:2 и носи победата на 31-кратните шампиони в 90-ата минута. Португалецът сподели какви са емоциите преди подобен сблъсък с Левски и се върна към злощастно загубения финал с дузпи от Локомотив Пловдив през 2020 година.

Здравей, Рубен! Какво се случва с теб в момента?

– В момента се прибирам от тренировка, отивам право при семейството ми и това ще е всичко за днес. Тренирахме сутринта и сега трябва да се възстановя за предстоящия двубой.

В момента играеш за унгарския Фехервар, който не изпраща най-добрия си сезон. Защо се получи така, че сте четвърти, а не се борите за първото място?

– Ние имахме няколко лоши периода тази година, но сега намерихме своята форма и се завръщаме. Вече осем мача сме непобедени, възстановихме се от лошите периоди и предстои да изиграем нашия последен мач за сезона срещу Пакси.

Твоят бивш клуб ЦСКА също не изпраща много добър сезон. Очакванията бяха по-големи след добрия есенен дял, следиш ли отбора през тази кампания?

– Да, следя ЦСКА винаги. Това беше моят отбор цели 4 години. Аз имам голямо уважение към клуба и привържениците. Опитвам да следя колкото мога повече мачове, винаги проверявам резултатите от срещите на отбора, а когато мога и гледам.

Предстои най-важният мач за сезона на ЦСКА. „Червените“ се изправят във финал за SESAME Купа на България срещу големия съперник Левски. Какво очакваш от двубоя?

– Аз очаквам и се надявам ЦСКА да спечели мача. Ще бъде голям трофей за феновете, не само заради самата купа, но и заради самия двубой. Знаем какво означава това дерби за феновете, те заслужават тази купа, точно в такъв мач. Ако ЦСКА спечели мача, феновете ще запалят цяла София. Аз ще гледам мача и се надявам „червените“ да спечелят. Желая им целия късмет на света, защото това е голям мач, в който всеки иска да играе.

Ти взе участие във финала срещу Локомотив Пловдив преди 2 години. Тогава ЦСКА бе фаворит, но не успя, какво помниш най-ярко от срещата?

– Помня загубата от дузпи, дузпите винаги са труден за преглъщане начин да загубиш мача. Ние контролирахме двубоя, създадохме редица шансове, но в крайна сметка не успяхме да спечелим. Беше много разочароващо за мен и за целия отбор. Все пак следващия сезон ЦСКА взе Купата, надявам се сега да я завоюват отново срещу Левски. Това е най-голямото дерби и най-важния мач.

Как трябва да подходят футболистите на ЦСКА в двубой с подобно голямо значение?

– За такъв мач мотивация не ти трябва. Когато се събудиш и с автобуса отидете на стадиона, усещаш феновете и атмосферата. Това е достатъчна стимулация, ти знаеш, че феновете са с теб. Те чакат този момент и аз съм сигурен, че ще създадат много добра атмосфера. Те искат повече от всичко победата.

И за финал, кой футболист на ЦСКА смяташ, че може да се окаже ключов и да реши сблъсъка?

– Аз мисля, че всички очакват от Кайседо да реши мача. Той имаше няколко невероятни представяния. Има сила, скорост, усещане за гола, бори се страхотно във въздуха. Мисля, че може да реши двубоя.