Само в 7DniSofia.bg

Гърми национален скандал! Кирил Петков пуска Северна Македония срещу сделка в САЩ за по-евтин газ?!

кирил петков

Стана обичайно обществото да разбира действителните причини за воаяжите на Кирил Петков и компания по света и у нас след края на пътуванията и в повечето случаи от чужди медии. Особено когато става дума за Република Северна Македония. Въпреки че Кирил Петков и Асен Василев упорито отричат, че възнамеряват да „пуснат“ РСМ до края на месец юни – действията им от встъпването им в длъжност до днес говорят точно обратното, пише Tribune.bg.

Министър-председателят Кирил Петков ще направи работно посещение в САЩ на 9 и 10 май, съобщи Правителствената информационна служба. Премиерът ще бъде придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

От съобщението обаче не става ясно точно с кои американски служители ще се срещне българската делегация.

Все пак разбираме, че във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България.

Според източници на медията, които са били в близък контакт с преговорните групи на двете страни, целта на визитата на Кирил Петков в САЩ е една – подписването на договор с американците за доставка на газ от тяхна страна на т.нар. субсидирани цени. Които според експерти в сферата на енергетиката достигат до -50% от руските. Разбира се, тези цени могат да бъдат изтъргувани само от държавници, които защитават националния интерес на собствената си страна и умеят да водят преговори на високо ниво.

Според информаторите ни сделката, която Кирил Петков ще сключи на паметния за българите 9-ти май, няма да има каквито и да е гаранции за дългосрочност или за устойчивост на цената на доставката от САЩ. Общо взето – като в приказката за тоягата и моркова. Ако не слушаме Америка – спукана ни е „тръбата“.

Разбира се, Кирил Петков ще се върне в България и ще обяви този „грандиозен успех“ под фанфарите на звучните възгласи на всякакви умни и красиви, битуващи основно във Фейсбук. Така, дни наред целият български народ в Мрежата ще бъде заливан от оди на радостта за независимостта от Русия и зависимостта от Америка!

Не след дълго ще стане ясно, че както винаги не получаваме „безплатен обяд“ – още по-малко от американците. Цената на по-евтиния газ е ясна отдавна: Република Северна Македония!

Така – американците ще продават газ на България, неутрализирайки напълно най-големия си враг в региона – нещо, което е тяхна стратегическа цел от десетилетия. С тази сделка купуват имунитет и на своя човек Кирил Петков, който смята, че ще успее да изкара поне още няколко месеца на власт. Въпреки многократните заявки на Слави Трифонов и Корнелия Нинова, които ни уверяват в обратното.

Трябва да признаем на САЩ, че са майстори в намирането на решение на всеки проблем, който са намерили начин да създадат. И то срещу заплащане или най-малкото в замяна на суверенитет.

Впрочем защо външният министър на България Теодора Генчовска, назначена от Слави Трифонов, не е в делегацията до САЩ?За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории