Само в 7DniSofia.bg

Борисов за спряното строителство на Северния обход за Бургас: „Сложете един билборд „Това донесе промяната”

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери изграждането на обхода на Бургас за Слънчев бряг.

Строителството му започна през януари, а целта беше той да магистрала „Тракия” с летище „Сарафово” като се изнесе целият трафик.

Борисов огледа спряното строителство и подчерта, че летните тапи ще бъдат ад за шофьорите и туристите.

„Всички туристи ще изпитат промяната. Този мост трябваше да се направи, за да може да се облекчи трафика. Щеше да е готово на 17 май, но 1 година пустош и промяна. Когато българите се редят на колони за Поморие и Бургас да знаят, че затова гласуваха самите те. Ние го оставихме финансирано на 100%”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Сложете един билборд „Това донесе промяната”. Някой ще кажат, че ГЕРБ е виновен. Ако сега се хвана до 17 юли ще го направя, трябва да се плати на формите и денонощна работа”.

„Това разстояние се минава за 3 минути, а сега ще го минавате за 3 часа”, подчерта Борисов.

Бившият регионален министър Николай Нанков обясни, че това е останал последният участък от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти.

„Както обходът на Поморие беше готов за 6 месеца и го пуснахме преди началото на сезона тогава. Помните, че беше 17-18 май да е приключило асфалтирането, до края на май трябваше да е завършен целият участък и от 1 юни да се кара към Слънчев бряг по изцяло двулентов път”.

Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че основна причина за забавянето са неизплатените средства към строителната фирма, които имат задължения към поддоставчици и най-вероятно пътят ще е готов към края на годината. Николов заяви, че вече има и две жалби от Летището, „защото с тези тапи те не могат да осигурят транзита на туристи”.

Младен Маринов от своя страна обясни, че държавата сама създава предпоставки за тежката пътна обстановка и невинните жертви на войната по пътищата. „От 2 години държавата не прави нищо за поддръжка на пътища, нито за контрол, нито за изграждане, нито да намаляват рисковите точки. За съжаление и този летен сезон ще е натоварено. Държавата сама създава предстоставки за това”.

Борисов пък обясни на управляващите, че за АМ „Тракия” ще са нужни най-малко 350 милиона лева след като не е правен ремонт.

„Когато след хвърлянето на луга, там където леко се размести асфалта стават дупки, правят се кръпки и водата не влиза в основата. Сега ще трябват 350 милиона лева за мантинели и асфалт, за да е безопасна „Тракия”.

Борисов изрази съжаление, че залата в Бургас стои празна и запечаната, „не се ползва от спортисти бургазлии. Натъжен съм”, заключи политикътЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории