Само в 7DniSofia.bg

Превозвачите излязоха на протест, блокади има в столицата и други градове

протест, превозвачи,

Транспортният бранш протестира. С блокади в столицата и други градове на страната те изказват недоволството си от високите цени на горивата и липсата на транспортна политика от страна на правителството.

В София над 100 автобуса и 300 камиона са позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата „Александър Невски“.

Такива акции ще има и в други градове като Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Русе.

Исканията на превозвачите са премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще доведе до поевтиняване на горивата с около 10-15 ст. за всеки български гражданин; намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца предвид необходимостта от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до получаването на такава със задна дата – 1 април, държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз.

Превозвачите отчитат, че за изпълнението на поставените от тях искания ще е необходимо време и дават срок на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с национален протест и затваряне на магистрали и контролно-пропускателни пунктовеЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории