Костадин Костадинов: България като държава и държавност фалира

костадин костадинов

Всички български граждани бяхме изненадани, когато разбрахме от това внезапно самопризнание на един от факторите на управляващата коалиция, че държавният резерв някак си рязко е намалял. Подготвили сме съответните въпроси, защото не би следвало да гадаем къде са парите на държавата, а да питаме и да получим директен отговор от министъра на финансите.

Мен повече ме притеснява друго – че има проблем с финансите, не е новина. Това се видя още при изготвянето на държавния бюджет за 2022 година, който закъсня изключително много и беше приет безпрецедентно късно.

По-скоро проблемът е в това, че има хаос на всяко едно ниво в управленската администрация.

Имаме класически пример за едно немощно, тотално импотентно в управленски план правителство, което страда от всяческа безидейност и некадърност във всяко едно отношение.

Каквото и да кажа, колкото и да е критично, ще бъде доста слабо, за да обрисува ситуацията, в която се намираме в момента.

България като държава и държавност фалира и тук не говоря за финансов фалит, говоря за морален за административен за управленски за държавнически фалит.

Виждаме едни случайни хора, поставени на неслучайни позиции, които водят политика очевидно в интерес на чужди държави, те не се стремят и да го крият и обясняват, че това управление в интерес на чужди държави е форма на изразяване на съюзнически ангажименти.

Самият наш министър-председател каза нещо, което беше безпрецедентно и никой преди него не си беше позволявал да каже. Той каза, цитирам „България трябва да избира дали да бъде малка, независима, самостоятелна, страхлива държава или да бъде силна в ЕС и НАТО“.

Никога зависимостта не се е представяла като повод за гордост, така както направи нашият министър-председател в последните няколко месеца, откакто управлява държавата.

от фейсбук профила на Костадин Костадинов