Станислав Балабанов от ИТН: Този казус ще взриви коалицията окончателно

Станислав Балабанов

Всички партньори се опитваме да се опираме на коалиционното споразумение. Докато то се спазва се надявам да няма предсрочни избори. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него идеята на коалицията е да се възпротиви на статуквото и да извърши съдебна реформа. Той отрече подкрепата на опозиционни партии да е индикатор за проблеми в управляващото мнозинство.

“Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци. Беше издигнат в последния момент и после беше оттеглен.

ПП в този месец, в който се бавеше процедурата по издигане на кандидатури за гуверньор на БНБ, посочиха няколко човека като Кристалина Георгиева и Стоян Михов. Това е причината ПП да поискат отпадане на някои критерии за управител на БНБ”, поясни Балабанов по казуса с избор на гуверньор на БНБ.

Той беше категоричен, че ИТН ще прояви постоянство и ще номинира отново Любомир Каримански.

Балабанов коментира скорошните социологически проучвания, според които подкрепата на ИТН спада: “В такава ситуация всеки ще има проблеми. Който и да е на власт, ще трябва да взима трудни решения. Подкрепата за всяка партия ерозира и аз го отдавам на кризите”.

“Един казус като Македония ще взриви коалицията. В момента се слага на масата националният интерес”, категоричен беше депутатът от ИТН.

Той обясни, че ИТН е поискала повече места в парламентарните комисии по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси, защото работата на комисиите е била саботирана от липса на кворум