Само в 7DniSofia.bg

Звезден скандал: Вергов извади на показ опашата лъжа на Етиен Леви

Юлиан Вергов Откраднат Живот (4)

Пяла ли е, или не Кичка Бодурова в “Сизър палас” – този въпрос бе сред най-обсъжданите преди години, когато естрадната легенда беше един от култовите участници в Къщата на „ВИП Брадър“. Сега обаче подобна полемика засегна друг представител на бранша, а именно мустака на естрадата Етиен Леви, като в случая става въпрос за неговото твърдение, че с групата си „Трик“ са били първите българи стъпили на сцената на „Евровизия“.

За този „паметен“ момент се намекна по време на вчерашния лайв на „Като две капки вода“. Тогава след имитацията на Дарин Ангелов, който влезе в образа на Леви, за да изпълни песен на „Трик“, Юлиян Вергов се опита да издигне в култ задкулисния двигател в „Като две капки вода“. Докато коментираше представянето на младия си колега, театралът не пропусна да отбележи, че „Трик“ са тези, които първи представят България на „Евровизия“ през далечната 1985 година. И не само това, но и печелят трета награда на фестивала, нещо което ако по социализма не е могло да се провери, то с днешните възможности на Google става за нула време.

Проверка на HotNews на официалния сайт на конкурса – eurovisionworld.com показва, че „Трик“ нито фигурират като участник в песенния форум, а още повече да са достигнали престижното трето място. Тогава първи са Норвегия, а на второ и трето място са съответно Германия и Швеция. Държавите, които участват на „Евровизия“ са точно 19, но нашата страна не е сред тях. Така, че отпада и идеята родните изпълнители да са получили специално отличие. Да, но Етиен от време оно се хвали с това, че „Трик“ са пяли на престижния фестивал. Според думите му той се е провел в белгийския град Кнок през 1985 година, но това още повече хвърля светлина върху опашатата лъжа. Проверката ни показа, че форума се е състоял в Гьотеборг, Швеция, датата е 4 май. Всъщност възможно е „Трик“ да са ходили на друг фестивал, но той обаче няма нищо общо с тази „Евровизия“, която съществува от 1956 година. Ето и въпросното видео, което Леви рекламира като представяне на „Трик“ на европейския музикален форум…